Så kul att du hittat hit. Jag heter Caroline och det är jag som driver Bokstund.

ALLT BÖRJADE MED EN BLOGG …

Jag startade Bokstund 2016 under mitt sista år som studerande vid den då nystartade utbildningen Redaktionell praktik vid Göteborgs universitet. Tanken var från början att Bokstund skulle vara en blogg, en plats för mig att dela med mig av mitt egna litterära skapande och läsande samt min skolgång. De gamla inläggen finns fortfarande kvar att läsa på min gamla sida, som du finner HÄR.

Idag fungerar Bokstund snarare som en plattform där jag både skriver om mitt eget skapande samt hjälper andra skribenter med skrivande. Jag är mest aktiv på Instagram, och du hittar mitt konto under @bokstund

”The shortest distance between two people is a story.”
Patti Digh

CRASH COURSE: LÄR KÄNNA MIG

Jag brukar beskriva mig själv som en kunskapstörstare som tycker om att ha många bollar i luften. Jag tycker med andra ord om att bredda mig inom ämnen jag redan kan såväl som att lära mig helt nya ämnen.

En perfekt helg innebär sovmorgon, långbrunch, en promenad, flera koppar te tillsammans med god läsning och avslutningsvis hemmagjord pizza och en film.

Jag gick naturvetenskap i gymnasiet och tänkte egentligen bli psykolog. Intresset om människans psyke hänger fortfarande med mig, men litteratur och skapande ligger än lite varmare om hjärtat …

… SÅ DÅ BLEV JAG LITTERATURVETARE

Som liten läste jag ofta fyra-fem böcker samtidigt, ett beteende jag tagit med mig upp i vuxen ålder och som var mycket praktisk under åren då jag studerade litteraturvetenskap – och fortfarande nu när jag arbetar med text i olika utföranden.

Jag flyttade till Göteborg 2014 för att börja studera litteraturvetenskap. Det som var tänkt att bli någon enstaka kurs blev flera år av studier i bland annat svenska språket, lingvistik, skrivande och kreativt skrivande. Och så självklart litteraturvetenskap, vilket är grunden i min utbildning. Jag har fördjupad kunskap inom barn- och ungdomslitteratur samt fantastik.

2016-2017 ingick jag i första kullen på nya utbildningen Redaktionell praktik – det var ett otroligt lärorikt och roligt år. Här fick jag vara på andra sidan av skrivandet för första gången. Jag gav respons på texter, agerade lektör och redaktör. Jag arbetade med färdiga texter till skillnad från att producera eget material eller läsa redan publicerad text. Framför mig fick jag ett dussin råmanus som skulle slipas. Den färdiga produkten blev Isbrytning, en samling unika texter av debutanter. Under samma period startade jag bloggen Bokstund, det i sig en spännande resa.

Sommaren 2018 arbetade jag som korrekturläsare på H&M i några korta stötar, vilket sedan ledde till att jag fick jobb som biblioteksassistent på flera biblioteket här i Göteborg samt som litteraturförmedlare (känns mer sant än säljare) på Akademibokhandeln på Backaplan.

Ett år senare började jag frilansa som lektör och korrekturläsare, och lade efter hand till fler tjänster efter efterfrågan. Jag började under samma år arbeta med skriftlig kommunikation, ett arbete som i stora drag innebär att jag arbetar mycket med målgruppsanpassning och tonalitet i texter till kunder.

2021 började jag arbeta som redaktör, lektör samt korrekturläsare på bokförlaget Cookies n Dragons, vilket har varit och fortsätter vara otroligt givande och roligt. Jag arbetar även med Lava Förlag samt Saga Egmont Förlag.

Jag ser på mitt uppdrag som manusutvecklare att målet är att hitta författarens styrkor, och hjälpa till att stärka dem. Det handlar också att hitta vad det är som saknas, och vad som kan förbättras ytterligare. Vad som kan skärpas till, vad som bör utvecklas.

Februari 2022 blev jag lektör hos BTJ, vilka ger ut kvalitetsomdömen av nyutkommen litteratur i 24 häften per år.

Hur är jag som person?

Medan mina nära skulle beskriva mig som ambitiös, snabblärd och effektiv, skulle jag själv säga att jag är ihärdig, engagerad och, framförallt, rolig.

VI TAR OCH SKAPAR NÅGOT TILLSAMMANS