Bokstunds första stapplande steg var som en blogg om läsande och skrivande. Idag är Bokstund snarare en plattform för mitt arbete med text.

Så kul att du hittat hit. Jag heter Caroline och det är jag som driver Bokstund.

ALLT BÖRJADE MED EN BLOGG…

Jag startade Bokstund under mitt sista år som student på den nystartade utbildningen Redaktionell praktik vid Göteborgs universitet. Tanken var från början att Bokstund skulle vara en blogg, en plats för mig att dela med mig av mitt egna litterära skapande och läsande.

Idag fungerar Bokstund som en plattform för mig där jag både skriver om mitt eget skapande samt hjälper andra skribenter med skrivande.

”The shortest distance between two people is a story.”
Patti Digh

CRASH COURSE: LÄR KÄNNA MIG

Som liten läste jag ofta fyra-fem böcker samtidigt, en praktik jag tagit med mig upp i vuxen ålder och som var mycket praktisk under åren då jag studerade litteraturvetenskap, och inte minst nu när jag arbetar med text i olika utföranden.

Jag flyttade till Göteborg 2014 för att börja studera litteraturvetenskap. Det som var tänkt att bli någon enstaka kurs blev flera år av studier i bland annat svenska språket, lingvistik, skrivande och kreativt skrivande. Och så självklart litteraturvetenskap, vilket är grunden i min utbildning. Jag har fördjupad kunskap inom barn- och ungdomslitteratur samt fantastik.

2016-2017 ingick jag i första kullen på nya utbildningen Redaktionell praktik – ett otroligt lärorikt och roligt år. Här fick jag vara på andra sidan av skrivandet för första gången. Jag gav respons på texter, agerade lektör och redaktör. Jag arbetade med färdiga texter till skillnad från att producera eget material eller läsa publicerad text. Framför mig fick jag ett dussin råmanus som skulle slipas. Den färdiga produkten blev Isbrytning, en samling unika texter av debutanter. Under samma period startade jag bloggen Bokstund, det i sig en spännande resa.

Sommaren 2018 arbetade jag som korrekturläsare på H&M i några korta stötar, vilket sedan ledde till att jag fick jobb som biblioteksassistent på flera biblioteket här i Göteborg samt som litteraturförmedlare (känns mer sant än säljare) på Akademibokhandeln på Backaplan.

Ett år senare började jag frilansa som lektör och korrekturläsare i mindre skala. Jag började under samma år arbeta med skriftlig kommunikation.

FEM SNABBA

Favoritbok?
Svindlande höjder av Emily Brontë

Husdjur?
Nej, men skulle gärna vilja ha en katt!

Hobbies?
Laga mat, läsa, skriva och träna

Rädslor?
Ormar och djupt vatten

Förebild?
Jag vet inte om jag har någon förebild, men jag inspireras av Therese Lindgren i livet och av kanske ett tjugotal författare i skrivandet

VI TAR OCH SKAPAR NÅGOT TILLSAMMANS