Hur fungerar det att boka mig?

BOKSTUND

​Så kul att du funderar på att samarbeta med mig! I det här inlägget går jag igenom hur det fungerar inför en bokning.

Efter att du läst om mina tjänster och bestämt dig för vad du vill boka, eller kommit fram till att du vill bolla med mig, klickar du på boka-knappen nedan och skickar ett mejl till mig.


Då vill jag veta:
– Vilken tjänst vill du boka, eller vad du behöver hjälp med
– När du vill boka

Om det gäller ett bokmanus vill jag även veta:
– Vad ditt manus handlar om
– Textlängd. Om du inte är klar kan du ange en ungefärlig längd

Det går bra att boka en färdig tjänst, eller att vi tillsammans arbetar fram en skräddarsydd tjänst för dig och din text.

Alla förfrågningar hanteras efter kötid, och vissa perioder är det högre tryck än andra. Ska du boka en tjänst relaterad till ett bokmanus kan du kontakta mig redan innan du är färdig.

Psst! Vill du boka en lektörsläsning, men är inte helt klar? Då kan du boka en första kapitelanalys. Du kan på så sätt både bedöma mig som lektör och vårt samarbete, samt om du behöver göra några större förändringar i ditt manus innan du skickar det till mig. Dessutom drar jag av 1 000 kronor på din lektörsläsning om du väljer att boka det efter första kapitelanalysen.

Jag tar inte betalt för att boka in en tid, men jag behöver en bekräftelse ungefär en vecka innan bokning. I annat fall går tiden till någon annan. Jag skickar dig ett mejl ungefär en vecka innan bokningen, dels för att stämma av att din bokade tid passar bra, men också för att höra om det är något särskilt du vill att jag tänker på/fokuserar på.

Jag tar även eventuella fakturauppgifter då, men en faktura skickas först när jag påbörjar arbetet. Du har då en månad på dig att betala. Har du bokat en manustjänst är min ambition alltid att manuset ska vara dig tillhanda innan förfallodag. Har du bokat exempelvis en recension eller annan producerad text får du texten inom avtalad tid.

Bokar du en läsning av ditt manus kan du alltid skicka manuset till mig innan din bokade tid. I mån av tid kan jag då börja med arbetet tidigare.

Jag har bokat en läsning av mitt manus – nu då?

Sitt lugnt i båten! Kanske kan du jobba med något annat manus, eller ta tag i den där keramikkursen du spanat på?

Du får tillbaka ditt manus efter ungefär en månad, beroende på tjänst och upplägg. Exempelvis går det normalt snabbare att jobba med ett kort manus. 

Anledningen till att att det tar ungefär en månad att få tillbaka ett normallångt manus (cirka 50 000 tecken och uppåt) med kommentarer och utlåtande är för att jag vill låta läsningen ta den tid som behövs. Det kan bland annat innebära omläsningar och vilodagar. Detta gäller även när jag skriver recensioner. Ofta går det dock snabbare än fyra veckor.

Jag har fått tillbaka mitt manus och har frågor.

Du är alltid varmt välkommen att ställa frågor gällande omdömet efter att du fått det, exempelvis om det är något som känns oklart.

Vill du bolla vidare texten föreslår jag exempelvis coachning per mejl eller digitalt möte, eller att du köper en redaktörstjänst.

Vad säger du – ska vi lyfta ditt manus tillsammans?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *